Bun, eu recunosc! Imi trec fiecare poza prin cel putin 2 aplicatii (in functie de tipul pozei: selfie, flat lay, natura etc) inainte de a o posta pe orice retea de socializare. Imi place sa transform pozele banale intr-unele wow, umbland la contrast, luminozitate, saturatie etc…sau imi place sa le dau o nota aparte cu ajutorul diverselor filtre, care, stim cu totii, pot schimba poza complet!

Nu ma consider experta in editare pozelor, inca am extrem de multe de invatat, dar imi place sa invat si sa ma perfectionez constant. Recunosc ca nu stiu sa folosesc toate aplicatiile la capacitate maxima pentru ca unele sunt destul de complexe, dar folosesc de la fiecare ce mi se pare util. Imi place sa fac poze, ba chiar innebunesc pe toata lumea din jurul meu cu cate poze fac sau rog sa mi se faca (oups!), dar, stiti si voi, o poza face cat 1000 de cuvinte (mai ales cand ai un blog)! Sunt 4 aplicatii pentru poze pe care le folosesc momentan, toate imi plac foarte mult si le recomand oricarei persoane pasionata de fotografie, detinatoare de blog sau obsedata de Instagram:)

1.VSCO

VSCO!!! Incep cu ea pentru ca e aplicatia mea preferata pentru editat poze!!! O folosesc abia de cateva luni si chiar nu stiu cum am trait atata fara ea. Initial am avut varianta gratuita, dar aceea e destul de limitata in sensul ca are filtre foarte putine si nu poti face mare lucru pe ea, asa ca mi-am cumparat-o si e cea mai buna investitie pe care am putut-o face la momentul respectiv pentru editarea pozelor. Imi place sa experimentez cu diverse filtre (si sunt o gramadaaa), iar preferatele mele sunt A1, A2 si C1. Mai folosesc si M3 sau L1, dar, la cat de multe filtre are aplicatia, imposibil sa nu gasiti macar cateva pe placul vostru. Foarte rar las filtrele la intensitate maxima si imi place sa mai umblu la contrast si luminozitate

 

2.AirBrush

E genul acela de aplicatie indispensabila pentru iubitorii de selfie-uri! Are optiunea „smooth” pentru a face pielea neteda, „acne” pentru a scapa de cate un cos care strica tot selfie-ul sau chiar „whiten” pentru albirea dintilor. De asemenea, iti poti sculpta si remodela fata, dar mare grija cu optiunea aceasta pentru ca e foarte usor sa trecem de o anumita limita si sa ne transformam in ceea ce nu suntem! Nici de filtre nu ma plang, chiar foloseam des filtrul „NYC” inainte sa am alte aplicatii mai generoase pe partea de filtre.

3.Snapseed

Snapseed e o aplicatie super complexa, se pot face minuni cu ea! Nu stiu sa o folosesc in totalitate, dar de fiecare data cand editez cate o poza mai descopar cate ceva nou si tocmai de aceea mi se pare atat de utila si interesanta. Sunt foarte incantata de optiunea „selectiv” cu ajutorul careia pot ajusta luminozitatea, contrastul sau saturatia doar pentru anumite zone din poza, ceea ce e super tare! Va si las o mica demonstratie mai jos ca sa intelegeti despre ce e vorba:

 

In poza de sus, am ajustat luminozitatea in partea dreapta a pozei, acolo unde era mai intunecata.

 

4.Lightroom CC

Cu Lightroom imi place cel mai mult sa ajustez luminozitatea, deoarece, de cele mai multe ori, pozele ies destul de intunecate chiar daca folosesc lumina naturala. Lumineaza pozele frumos, fara sa stearga din culoare. Nu o folosesc atat de des cum folosesc celelalte aplicatii, dar ma ajuta in special pentru pozele de pe blog. O poza intunecata nu va arata niciodata la fel de bine ca una luminoasa, cu culori vibrante.

 

Inainte sa descopar aceste aplicatii, foloseam pentru editare doar Instagramul. Acum il folosesc rareori doar pentru luminozitate, contrast etc, iar filtrele va zic sincer ca nu imi plac, imi par mult prea artificiale si parca strica pozele.

Daca stiti si voi alte aplicatii bune pentru editarea pozelor, astept recomandarile voastre!

Pupici!

Adaugă un comentatiu

Share This